Formule 1

Max Verstappen: "Natuurlijk had ik niet verwacht dit seizoen voor de titel te strijden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 oktober 2019 10:24 • Print artikel

Max Verstappen reed een goede eerste seizoenshelft met Red Bull. Er werden zelfs in het eerste jaar met Honda al twee overwinningen binnengehaald. Na de zomerpauze is Ferrari het team uit Milton Keynes voorbij gegaan en de Nederlander is de eerste die toegeeft dat er nog niet genoeg stappen gemaakt zijn.

Max Verstappen


“We hebben niet de stappen gezet die we wilden zetten”, reageert Verstappen tegenover Yahoo Sports over de ontwikkelingen na de zomer. “Tegelijkertijd, als je ons naast Mercedes zet, denk ik niet dat het gat erg groot is. Maar vergeleken met Ferrari hebben we ons niet verbeterd.”

“We moeten gewoon hard blijven werken en proberen te leren voor volgend seizoen. Wat betreft de motor kan het ook beter. Iedereen weet dat en het is geen geheim, we willen het ook allemaal. Het is niet dat ik het nu benadruk dat het voor een schok binnen het team zorgt. Iedereen heeft dezelfde drang om stappen te maken.”

“Natuurlijk had ik niet verwacht dat ik dit seizoen kon meedoen voor de titel. Dat is geen realistisch doel als je in zee gaat met een nieuwe motorpartner. Dit was de constructiefase waarin we geprobeerd hebben het beste eruit te halen. Zo nu en dan konden we er van proeven en nu proberen we om alles samen te laten vallen voor volgend seizoen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS