Formule 1

Max Verstappen na tweede pole in zijn carrière: "De auto vloog, het was genieten achter het stuur"

Uitgegeven door Bart • 16 november 2019 19:16 • Print artikel

Max Verstappen domineerde de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië en was in alle drie de sessies de snelste coureur op de baan. In de laatste run verbeterde de Red Bull-coureur zich nog naar 1:07.508 en daar beet de concurrentie hun tanden op stuk. In een interview met Paul di Resta gaf Verstappen aan zeer tevreden te zijn.

Max Verstappen


"De auto was echt heel goed. De temperatuur van de baan veranderde tijdens de kwalificatie, dus we moesten iets aanpassen. Maar direct vanaf Q1 vloog de auto. Het was echt genieten achter het stuur om deze auto te besturen. Ik ben heel blij met deze pole position."

In zijn eerste run in Q3 maakte Verstappen een klein foutje. "Ik probeerde een andere lijn, omdat het iets warmer was. Ik had helaas wat overstuur en ging iets wijd. Mijn tweede ronde was iets beter, dus dat was prima. Nu moet ik ervoor zorgen dat ik dit morgen kan afmaken."

Eerder pakte Verstappen in Hongarije de pole. In Mexico herhaalde hij dat, maar door een gridstraf werd hem dat daar nog afgenomen. Nu in Brazilië was daar wel de tweede pole uit zijn carrière.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS