Formule 1

Max Verstappen: "Na negatieve gedoe bij McLaren had ik het idee dat Honda kapotte motoren wilden voorkomen"

Uitgegeven door Bart • 15 augustus 2019 17:11 • Print artikel

In Oostenrijk maakten Red Bull en Max Verstappen forse stappen richting de concurrentie. Een nieuwe voorvleugel zorgde voor een betere balans van de RB15 en Honda leverde een krachtigere motor. Vanaf dat moment kon de coureur met nummer 33 meer uit de motor halen, zo geeft hij aan in een interview met Motorsport.com. "Ik had het idee dat Honda wilde voorkomen dat er motoren kapot gingen, maar we zijn nu iets harder aan het pushen en het gaat nog steeds prima."

Verstappen Hamilton


"De motor loopt goed, alles loopt goed", vervolgt Verstappen. "Maar door al dat negatieve gedoe dat ze hebben meegemaakt bij McLaren, met al die motoren die werden opgeblazen, waren ze volgens mij een beetje voorzichtig. Ik denk echter wel dat dit juiste benadering is geweest."

In de laatste vier races voor de zomerbreak wist Red Bull een stap te zetten door nog net iets meer uit de motor te persen. "Als je bezig bent om de auto te verbeteren en dichter in de buurt aan het komen bent, dan heb je wel die kleine extra push nodig. Want Ferrari heeft die en Mercedes heeft die tot op zekere hoogte ook."

"We hadden dus een kleine push nodig en nu zitten we ineens elk weekend in de mix, of daar niet ver vandaan", kijkt Verstappen terug. "In Oostenrijk zag je de auto tot leven komen in de race. We vlogen. Op Silverstone waren we normaal gesproken tweede geworden. Ik kon daar niet mijn ware pace laten zien doordat ik de hele tijd klem zat en daarna met Charles aan het vechten was. Ook om daar in de kwalificatie binnen twee tienden te zitten, was een gigantisch resultaat voor ons. Aangezien we ons vooraf een klein beetje zorgen maakten over Silverstone, omdat dat vorig jaar geen goed circuit voor ons was. De wagen is absoluut zeer goed gaan presteren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS