Formule 1

Max Verstappen miste vermogen: "Er waren vertragingen en andere problemen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 december 2019 05:09 • Print artikel

Max Verstappen zegt dat een vertraging in de reactie op het gaspedaal voor het probleem met het vermogen zorgde tijdens de Grand Prix in Abu Dhabi. De coureur klaagde tijdens de F1-race over een tekort aan vermogen dat kwam van de Honda-aandrijving. Zijn team Red Bull was echter niet in staat om het probleem op te lossen.

Max Verstappen


“Het waren een paar dingen”, zei Verstappen tegen Crash.net. “Ik had minder vermogen door het gaspedaal. Er waren vertragingen en andere problemen, dus was het niet fantastisch en we konden het niet oplossen, dus moesten we om de problemen heen rijden. Uiteindelijk had het wat betreft het resultaat geen verschil gemaakt. Het was gewoon dat als ik op het gaspedaal ging het niet deed wat ik wilde. Het kostte me wat tijd in de rondetijd, maar zoals ik al zei, had ik toch niet de overwinning gepakt.”

Toch was de Nederlander in staat om Charles Leclerc in de tweede stint te passeren en daarmee beslag te leggen op de tweede plek. “We moesten natuurlijk een wat andere strategie doen ten opzichte van Ferrari. Zij gingen vrij vroeg de pits in en wij gingen laat, daardoor haalden ze ons in in de eerste ronde”, legt de 22-jarige uit. “Daarna was onze snelheid behoorlijk redelijk, het was gewoon dat Mercedes en Lewis gewoon iets te snel waren. Over het algemeen denk ik dat het een positief seizoen was en derde in het kampioenschap is natuurlijk een mooi einde.”

Kado Sinterklaas-TIP: Alles over de Formule 1 op Zandvoort (1948 - 2020)

Zandvoort Formule 1 Grand Prix 1948 - 2020

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS