Formule 1

Max Verstappen miste snelheid voor podium: "Dit is het maximale wat we kunnen doen"

Uitgegeven door Bart • 14 april 2019 08:49 • Print artikel

Door een geslaagde undercut op Ferrari wist Max Verstappen in China een vierde plaats uit het vuur te slepen. Door het krachtsverschil met Mercedes en Ferrari was de Red Bull-coureur tevreden die vierde plaats. "Het is absoluut goed om deze punten te scoren, maar we hadden de snelheid niet en dan is dit het maximale wat we kunnen doen", zei Verstappen in gesprek met Ziggo Sport.

Max Verstappen


Bij de start had Verstappen zijn teamgenoot Pierre Gasly aan de binnenkant zitten. "Ik had iets te veel wielspin bij de start, maar we hebben onze plek kunnen behouden. Natuurlijk kijk je voor elkaar uit", doelde Max op zijn teamgenoot Gasly.

Daarna slaagde een vroege pitstop om Leclerc te passeren. "De undercut was goed. Ik pakte daarna Vettel nog bijna, maar we hadden de snelheid niet. Vettel zat op iets koudere banden, dus ik probeerde het gewoon. Maar daarna zag je dat we de snelheid niet hadden, dus dan is de vierde het maximale."

In de laatste rondjes kwam Leclerc niet meer in de buurt van Verstappen om de verloren schade goed te maken. "Je moet gewoon je eigen rondjes rijden. Op de medium band voelde het wel iets beter aan dan op de harde band. En Leclerc was niet snel genoeg om nog aan te kunnen vallen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS