Formule 1

Max Verstappen maakt stap met de balans van de auto: "We moeten gewoon zorgen dat..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 november 2019 07:59 • Print artikel

Max Verstappen heeft met de pole-positie voor een stunt gezorgd tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Brazilië. Verstappen voelt zich goed thuis op het circuit van Interlagos in São Paulo en scoorde de tweede pole uit zijn Formule 1-carrière.

Max Verstappen F1

“Gedurende de kwalificatie veranderde de baantemperatuur wat, waarop we moesten inspelen, maar al vanaf Q1 waren we erg snel. Het was erg vermakelijk met zo’n goede auto te rijden en ik ben erg blij met deze pole”, zei Verstappen na afloop van de kwalificatie. “Ik probeerde een andere lijn, maar omdat de baan iets warmer was geworden, had ik wat meer overstuur. Ik ging daardoor wat wijd, maar toen ik zag dat we alsnog eerste stonden, wist ik dat het goed ging komen. We hebben zeker nog een goede stap gemaakt met de balans van de auto. Die was in de derde vrije training al redelijk goed, maar er waren nog enkele dingetjes die beter konden. De kwalificatie was vervolgens heel sterk.”

Nu ligt alle focus op de race: “Dat moet gezien de snelheid die we nu hebben goed zitten. We moeten gewoon zorgen dat de banden heel blijven.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS