Formule 1

"Max Verstappen móét gewoon een auto hebben waarmee hij Mercedes kan uitdagen"

Uitgegeven door Peter Vader • 29 december 2020 11:01

In The Fast Lane-podcast worden vaak rake dingen gezegd. Onafhankelijke mensen met verstand van Formule 1-zaken geven er regelmatig hun visie, die niet altijd voor iedereen prettig zijn om te vernemen, maar waar ze wel vaak dichtbij de waarheid zitten. Recentelijk was het Johnny Herbert die van zich liet horen en ook hij is iemand die het kan weten. Volgens Herbert is het zeker mogelijk dat het geduld van Max Verstappen met Red Bull Racing op begint te raken. Naast het feit dat ongeduld volgens de voormalig Lotus-coureur in de familie zit, weet Verstappen dat hij één van de grootste talenten van het moment is. Het is inmiddels alom bekend dat Red Bull hem - tot op heden - geen competitieve auto heeft gegeven. Het is dus slechts een kwestie van tijd, dat de frustratie bij Max zal oplopen.

Max_Verstappen_F1_Red_Bull_logo

Niet enorm veel geduld
"Ik kan me voorstellen dat Verstappens geduld op begint te raken. Ik ken Jos, zijn vader, heel goed en die heeft ook niet enorm veel geduld", zo begint Herbert lachend zijn verhaal over de meest succesvolle Nederlander in de Formule 1. Hij zei in de In The Fast Lane-podcast dat vader Jos al eens heeft aangegeven dat Max bij Red Bull aan het wachten is op betere kansen. “Maar binnen Red Bull weten ze dat, Verstappen communiceert namelijk hard richting zijn team. Hij is één van die speciale talenten die dat ook moet doen, hij moet zijn team tot het uiterste drijven”, vervolgt Herbert, die van mening is dat de Oostenrijkse renstal op de hoogte is van het feit dat Verstappen bij een blijvend ondermaatse bolide zijn heil ergens anders gaat zoeken.

Enorm getalenteerd
Dit wordt versterkt door hoe iedereen met hem omgaat binnen de wereld van de Formule 1, stelt de Sky Sports-analist. “Hij weet hoe getalenteerd hij is en hij hoort het continu sinds hij in de Formule 1-paddock rondloopt. De media, de andere coureurs en de andere teams benadrukken dit vaak genoeg. Dus hij weet ook dat hij kan presteren wanneer hij de juiste auto toegewezen krijgt. We weten dat als hij in die Mercedes was gestapt, zoals George Russell dit deed in de Grand Prix van Sakhir, dat hij het misschien nog wel beter dan Russell zou hebben gedaan.” Wel plaatst Herbert hierbij de kanttekening dat we de jonge Brit Russell de afgelopen jaren enkel in actie gezien hebben in een Williams. Voor dat team is het behalen van een enkel kampioenschapspunt in de hedendaagse F1 al een hele goede prestatie.

Wat zit Max dwars?
Ook in 2020 bleek Mercedes weer een maatje te groot voor Red Bull. “Verstappen en Red Bull hebben het tot dusver steeds nét niet klaar kunnen spelen”, analyseert de Britse Formule 1-kenner in een bericht van F1-maximaal. “Hun seizoensaanvang is altijd traag en vervolgens lopen ze een beetje achter de feiten aan. Gedurende het seizoen lopen hun achterstand weliswaar in, maar ze missen dus net die consistentie. En dat terwijl Mercedes altijd sterk start en sterk eindigt. Het moet een compleet pakket zijn en momenteel mist Max dat gewoon”, aldus Herbert, die vervolgt: “Het zal Max ongetwijfeld dwars gezeten hebben dat Russell zonder enige ervaring in de Mercedes W11, een betere kwalificatietijd neerzette in Sakhir dan hijzelf. Die frustratie zal steeds groter worden, al helemaal als je iemand als George ziet die die kans wél krijgt en het dan ook nog eens goed doet. Max weet zelf ook dat hij meer kan dan hij momenteel laat zien en Verstappen denkt bovendien dat hij Lewis Hamilton kan verslaan. Tot hij een competitieve auto toegewezen krijgt, zal hij gefrustreerd blijven”, voorspelt Herbert. “De grote vraag is of Red Bull dezelfde consistentie kan realiseren die Mercedes momenteel laat zien. Max Verstappen móét gewoon een auto hebben waarmee hij Mercedes kan uitdagen!”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS