Formule 1

Max Verstappen lacht problemen Bakoe weg: "Ik denk dat we elke race zullen crashen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 mei 2018 12:25 • Print artikel

MONTMELO - Max Verstappen was eerder lacherig dan berouwvol toen hij in Spanje opnieuw werd geconfronteerd met zijn botsing met zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo. "Ik denk dat we in elke race zullen crashen", zei hij.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Spanje


Een ietwat bedeesde Verstappen werd dit weekend in de paddock van de Grand Prix van Spanje verwacht. De slechte seizoensstart van de jonge Nederlander bereikte zijn dieptepunt toen hij tijdens de laatste race in Baku botste met zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo, maar Verstappen stond iedereen met een glimlach te woord op het Circuit de Catalunya. Als hij echter de belofte van zijn wonderbaarlijke talent wil inlossen, moet er serieus werk worden verricht.

Verstappen en Ricciardo hadden een groot deel van de race in Azerbeidzjan wiel aan wiel gereden totdat de twee in ronde 40 botsten toen de Australiër Verstappen probeerde te passeren. De stewards achtten beiden schuldig aan het voorval, een visie waarmee het team en de coureurs het eens waren. Verstappen was tijdens het remmen twee keer van zijn lijn geweken en het gaat waar Ricciardo indook, was er niet.

Verstapens compromisloze stijl heeft veel kritiek gekregen en na Bakoe kreeg hij nog meer kritiek, maar in Barcelona ging hij er met humor op in. "Ik denk dat we in elke race zullen crashen", antwoordde hij met een lach. "Je hebt iedereen nodig om met je teamgenoten te crashen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS