Formule 1

Max Verstappen laat weten hoe ze de samenwerking met Honda goed laten verlopen: "Zo zijn voordelen"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 15 oktober 2018 11:02 • Print artikel

Red Bull Racing gaat de samenwerking aan met Honda. De Oostenrijkse renstal wil wel zeker weten dat de motor betrouwbaar en snel zal zijn. Max Verstappen laat weten hoe het team daarvoor gaat zorgen.

Max Verstappen

McLaren reed tussen 2015 en 2017 met de Hondamotoren en dat liep verre van ideaal: De motor miste vermogen en viel ook regelmatig uit. Volgens Verstappen is dat te voorkomen door minder egoïstisch te zijn: “We zetten de druk niet op Honda”, zei hij in een interview met Verstappen.nl. In plaats van druk te zetten op Honda, denkt het team juist heel erg mee. Verstappen: “Het enige wat we vragen van Honda is een zo sterk en betrouwbare motor als ze kunnen maken. Wij zorgen er vervolgens voor dat de motor in onze auto past. Het is niet zo dat we willen dat de motor zo sterk, betrouwbaar en klein is als we willen. Je zag bij McLaren dat ze een kleine motor wilden en dat ging helemaal fout.”

Ook helpt het dat het nu een speciale behandeling zal krijgen: “Bij Renault waren we altijd het tweede team, na het fabrieksteam. Nu zijn we het team waar Honda omheen draait, dat levert zo zijn voordelen op.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS