Formule 1

Max Verstappen krijgt "tien tot vijftien - of misschien zelfs wel twintig - helmen per jaar"

Uitgegeven door Bart • 2 juni 2020 06:55 • Print artikel

Max Verstappen rijdt sinds vorig jaar met een helm van Schuberth en bij de fabrikant zijn ze uiteraard zeer tevreden om de Red Bull-coureur van een helm te kunnen voorzien. Volgens Sven Krieter, racing service technician bij de helmfabrikant, verloopt de samenwerking met Verstappen 'makkelijk'.

Max Verstappen


De helmfabrikant was verrast dat Verstappen in 2019 van helmfabrikant wisselde. "Als je helm goed bevalt, waarom zou je dan van fabrikant veranderen?", zegt Krieter in een interview met Motorsport. "Het is overigens niet ons doel om zoveel mogelijk coureurs in de Formule 1 van helm te voorzien. Het gebeurt dus niet vaak dat rijders van helmfabrikant veranderen, maar dat Verstappen meteen voor Schuberth koos en niet voor een ander merk, toont aan dat we goed bezig zijn."

"Waarom we niet aan een stuk of tien coureurs willen leveren? Het is op de eerste plaats een vrij kostbare aangelegenheid. De coureurs betalen niet voor hun helm. Dat doen wij. Wij betalen ook voor het spuiten van de helm. Een coureur krijgt tien tot vijftien - of misschien zelfs wel twintig - helmen per jaar, afhankelijk van wat de coureur en de fabrikant met elkaar afspreken."

Krieter noemt Verstappen een erg aardige vent en gemakkelijk om mee te werken. "Als iets niet honderd procent is, laat hij het me zeker weten, maar verder is hij niet zo heel veel bezig met zijn helm. Hij focust zich waarschijnlijk op andere dingen. Hij is niet zoals Michael Schumacher in de zin van dat hij snel zou klagen over dat de linkerkant anders zou aanvoelen dan de rechterkant. Als ik zijn helm aan het prepareren ben in zijn kamer, dan is hij bezig op zijn telefoon of hebben we het over hoe de helm was tijdens de laatste race."

Schuberth helm Max Verstappen

"Tot dusver heb ik nog geen negatieve dingen van hem gehoord. Vorig jaar vertelde hij me na elke race dat hij heel tevreden was met zijn helm, vanwege het grotere gezichtsveld en het feit dat hij erg comfortabel zit. Speciale wensen heeft hij niet. We hebben wel eens voorgesteld om de binnenvoering in de kleuren van de Nederlandse vlag te doen, maar hij houdt het liever graag simpel. Hij was wel heel blij met het feit dat we een oranje vizier hebben. Zijn vorige helmfabrikant had dat niet. Maar verder zijn er volgens mij geen specifieke dingen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS