Formule 1

Max Verstappen krijgt nieuwe motor met meer power in de RB15: "Het is geen geheim dat..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 juni 2019 05:11 • Print artikel

Tijdens de Grand Prix van Canada was overduidelijk te zien dat de Honda krachtbron in de RB15 van Max Verstappen en Pierre Gasly flink te kort kwamen op Ferrari en Mercedes. Dit werd ook pijnlijk duidelijk bij Honda’s technisch directeur Toyoharu Tanabe, die het in De Telegraaf al aangaf. Volgens Tanabe zijn heel veel upgrades nodig zijn. Max Verstappen zelf blijft ondanks het tegenvallende resultaat positief over de toekomst.

Formule  2019 Max Verstappen


"Het is geen geheim dat we moeten verbeteren, maar dat wisten we al aan het begin van het jaar. Dat is dus geen grote schok”, zei Verstappen tegenover de krant. "Ik geloof in ons project met Honda. We werken er hard aan om de prestaties te verbeteren. De komende races zullen we zien waar we staan. Met meer power en een betere balans in de auto kan het er heel anders uitzien."

Nu schijnt dat Verstappen al in Frankrijk een nieuwe krachtbron in zijn bolide gemonteerd krijgt. Eerder gebeurde dit al tijdens de vierde race in het seizoen. Dit gaf het team aanzienlijk meer snelheid. Tijdens de Franse Grand Prix zal de Limburger nu wederom met de verse Honda-krachtbron de strijd aangaan.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS