Formule 1

Max Verstappen komt nog steeds topsnelheid tekort, maar: "Auto erg goed en op motorisch gebied..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 september 2019 17:07 • Print artikel

Max Verstappen reed op vrijdag in Monza voor het eerst met de Spec 4 Hondamotor. Verstappen noteerde in de wisselende omstandigheden in VT1 de zevende positie, terwijl de Nederlander zijn RB15 met nieuwe krachtbron in VT2 naar P5 stuurde. Verstappen ging in de tweede sessie in totaal 29 keer het 5,796 kilometer lange Autodromo Nazionale Monza rond en noteerde een snelste tijd van 1:21.350 op de soft Pirelli. “Het was een goede dag. Natuurlijk waren de omstandigheden wat verraderlijk, maar de dingen die we konden doen waren positief."

Max Verstappen

"Ondanks dat we nog topsnelheid tekort komen op het rechte stuk, lijken we nog best competitief. Zowel de korte als de lange runs leken vrij goed en dat is natuurlijk ook belangrijk voor zondag, aangezien we dan achteraan starten.”

“Ik denk dat we nog wel wat kunnen goedmaken, vooral met de snelheid die we vandaag lieten zien. De auto deed het erg goed en ook op motorisch gebied verliep alles soepel. Dat is dus altijd positief. Ik kijk in ieder geval uit naar zondag. Helaas kan ik morgen niet de kwalificatie in zoals ik zou willen, maar het is zo. We gaan er zondag een leuke race van proberen te maken. Het wordt lastig om Ferrari en Mercedes in te halen, maar normaal gesproken zou een vijfde plek mogelijk moeten zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS