Formule 1

Max Verstappen knokt naar derde plaats: "Geweldig om met podium te starten! Mijn dank gaat uit naar Honda!"

Uitgegeven door Bart • 17 maart 2019 07:23

Max Verstappen haalde voor het eerst in zijn carrière een podiumplaats bij de Grand Prix van Australië. Achter beide Mercedessen bleef de Red Bull-coureur wel de Ferrari's van Sebastian Vettel en Charles Leclerc voor. En vooral het inhalen van Vettel deed Verstappen goed. "Het is geweldig om met een podiumplaats te starten", zei Verstappen in gesprek met Martin Brundle kort na de race. "Ik moest daarvoor Vettel voorbij en inhalen is hier niet makkelijk, dus ik ben hier blij mee."

Max Verstappen


Na de inhaalactie op Vettel kon Verstappen aanhaken bij Lewis Hamilton, maar de Brit kon hij niet meer voorbij. Tien rondjes voor het einde ging Verstappen kort door het gras, maar volgens de nuchtere Red Bull-coureur zat een tweede plaats er niet meer in. "Dat ik door het gras ging, was een beetje pech, maar ik denk niet dat het invloed op het eindresultaat heeft gehad."

Verstappen was dan ook blij dat direct in zijn eerste race met Honda-motor met de Mercedessen kon knokken. "Het is een erg goede start van het seizoen voor mij. Ik moet het team een compliment maken na een lastige vrijdag en mijn dank gaat uit naar Honda. Het is voor hun het eerste podium in het V6-tijdperk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS