Formule 1

Max Verstappen kan het op eigen houtje: "Ik rij puur vanuit mezelf al op de limiet"

Uitgegeven door Bart • 21 maart 2019 11:06

Max Verstappen wordt door in- en outsiders getipt als de toekomstig wereldkampioen in de Formule 1. Of de Red Bull-coureur dat dit jaar al voor elkaar weet te krijgen, is de vraag. In een interview met Dagblad De Limburger krijgt Verstappen de stelling voorgelegd of Charles Leclerc zijn grootste concurrent wordt de komende jaren, maar daar is Verstappen het niet 100% mee eens. "Dat ligt eraan voor welk team hij rijdt, er komen nog wel meer jongere coureurs aan. Ik beschouwde Leclerc in het karten niet specifiek als dé concurrent."

Max Verstappen


"Dat was eigenlijk nooit echt één iemand", blikt Verstappen terug op zijn karttijd. "Dat Leclerc gas kan geven klopt en ik denk dat hij gewaagd is aan Vettel, puur op snelheid dan."

De komst van Pierre Gasly en het vertrek van Daniel Ricciardo heeft volgens Verstappen weinig invloed op zijn eigen functioneren binnen Red Bull. "Ik voel en doe niets anders dan vorig jaar. Ik moet hard rijden en het team moet goed materiaal leveren. Misschien luisteren ze wat meer naar mij, omdat ik er al wat langer zit, maar dat zal niet zo extreem zijn als bij Ferrari. Bij Red Bull worden rijders gelijk behandeld."

Op de stelling of hij alleen wereldkampioen kan worden met een snelle en goede teamgenoot naast zich, antwoordt Verstappen stellig: "Nee, dat heeft er niks mee te maken. Ik rij puur vanuit mezelf al op de limiet. Ik heb niemand van buitenaf nodig om me naar hogere hoogtes te stuwen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS