Formule 1

Max Verstappen is voor invoering bijtanken in F1: "Ik ga liever vol gas"

Uitgegeven door Bart • 18 juli 2019 18:08 • Print artikel

Onlangs liet FIA-voorzitter Jean Todt het idee vallen om bijtanken in de Formule 1 terug in te voeren. Max Verstappen is voorstander van het plan als het betekent dat alle coureurs daardoor volle bak kunnen race. Nu moet er regelmatig banden of brandstof gespaard worden. De laatste keer dat tanken in de F1 was toegestaan, dateert uit 2009, maar Verstappen ziet het graag terugkeren.

Max Verstappen


"Ja, waarom niet?", vraagt Verstappen zich af in gesprek met Crash.net. "Ik ga liever vol gas dan dat ik banden moet sparen. In Oostenrijk konden we eindelijk 'flat out' rijden. Het hangt af van welke race het is. Ik weet niet of de F1 verbetert als het bijtanken weer wordt ingevoerd."

Het bijtanken werd afgeschaft vanwege de kostenbesparing, maar ook tactische redenen werden genoemd. Zo zouden coureurs alleen tijdens het tanken iemand inhalen en dat inhaalacties op de baan steeds schaarser werden.

Valtteri Bottas was het met Verstappen eens. "Als de auto's lichter worden, wordt het voor iedereen beter. Voor het racen, de banden, alles wat we kunnen doen om lichter te worden, is een bonus. Dan gaan we er meer van genieten en gaan ook de fans er meer van genieten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS