Formule 1

Max Verstappen is lievelingskindje van Dr. Helmut Marko: "Max krijgt veel aandacht maar ik..."

Uitgegeven door Johann Petermann • 22 april 2018 18:30 • Print artikel

Voordat Max Verstappen Toro Rosso verliet om zich aan te sluiten bij het team van Red Bull was Daniel Ricciardo duidelijke de eerste rijder. Toen Ricciardo in 2014 zijn teamgenoot Vettel versloeg in het onderlinge duel, leek het alsof de Australiër ‘The Next Big Thing’ was. Op het moment lijkt deze titel echter meer toebehoren aan Verstappen. In het blad Motorsport-magazine zegt Ricciardo echter dat hij zich er niet minder om voelt.

Daniel_Ricciardo

Ricciardo merkt namelijk wel dat Max, vooral bij Dr. Helmut Marko, het lievelingskind is, maar in de behandeling is er wel weinig verschil. “Max krijgt erg veel aandacht, maar hij heeft dan ook een geweldig seizoen gedraaid vorig jaar! Hij wordt enorm veel geprezen maar ik ben nooit bang geweest om tweede rijder te zijn.”

Een situatie waarin hij tweede rijder is zou hem zeker niet bevallen, maar de Australiër ziet dit niet zo snel gebeuren. “Als ze die beslissing willen maken dan is het aan mezelf om die gedachte uit hun hoofd te zetten. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik goede resultaten neerzet,” aldus een strijdlustige Honey Badger.

Ricciardo wordt dit jaar ook nauwlettend in de gaten gehouden door de andere teams, en achter de schermen ontvouwt zich een hele strijd om de diensten van de 28-jarige. Bij Red Bull blijven is ook nog een optie en een goed 2018 seizoen zal flink helpen bij de onderhandelingstafel. “Ik kan mezelf in een goede onderhandelingspositie brengen en hoe beter de resultaten, hoe meer opties die ik heb,” besluit de winnaar van de afgelopen Grand Prix van China.

Babe-box

Xtra

COLUMNS