Formule 1

Max Verstappen is het eens met Bottas: "Je moet er ook niet te veel risico's voor nemen, want..."

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 25 maart 2019 19:12 • Print artikel

Valtteri Bottas gelooft dat het punt voor de snelste ronde een groot verschil kan maken dit kampioenschap. De Fin was ijzersterk in de Grand Prix van Australië. Hij wist niet alleen te winnen maar pakte ook het punt voor de snelste ronde. Dit betekent voor hem dat hij nu acht punten voor ligt op zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Ook Max Verstappen vindt het extra punt een goede zaak.

Valtteri Bottas

“Het is een punt, als je er drie of meer haalt, dan maakt het een groot verschil voor het einde van het seizoen”, zei Bottas tegen Autosport.com. “We zijn echt wel bereid om risico’s te nemen voor dat punt, maar we moeten het niet te ver pushen, want de punten voor de eerste, tweede of derde plaats (respectievelijk vijfentwintig, achttien of vijftien punten, red.) zijn natuurlijk het allerbelangrijkst. Dus je moet er wel over nadenken.”

“De rest van de teams kon een veilige extra stop maken voor nieuwere banden, maar daar heb ik niet voor gekozen. Mijn banden waren al ouder, maar ik ben er toch voor gegaan en dat was het waard."

Max Verstappen is het in dit geval helemaal eens met Valtteri. “Er zijn 21 punten te verzamelen dus het kan zeker helpen. Maar je moet er ook niet te veel risico’s voor nemen, want als je daardoor van de baan schiet heb je niks.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS