Formule 1

Max Verstappen is genomineerd voor de verkiezing Sportman van het Jaar NOS / NOC*NSF Sportgala

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 december 2019 04:31 • Print artikel

Max Verstappen is genomineerd voor de verkiezing Sportman van het Jaar voor voor het NOS / NOC*NSF Sportgala! De vakjury koos uit de lijst met voorgeselecteerde sporters in de categorieŽn Sportman en Sportvrouw van het Jaar drie namen. In de categorieŽn Sportman van het Jaar werden voetballer Virgil van Dijk, wielrenner Mathieu van der Poel en F1-coureur Max Verstappen genomineerd. Bij de Sportvrouw van het Jaar bleven deze drie namen over: hardloopster Sifan Hassan, Shorttrackster Suzanne Schulting en wielrenster Annemiek van Vleuten. Verstappen zelfs is niet zo'n fan van het gala. "Het is appels met peren vergelijken", zei Verstappen, die alle sporters respecteert voor wat zij bereiken in hun sport.

Max Verstappen

Op woensdag 18 december 2019 worden in de AFAS Live in Amsterdam de winnaars gekozen. Tijdens het gala mogen alle in de zaal aanwezige sporters en coaches hun stem uitbrengen. Die score van de zaal telt voor 50 procent mee, de andere helft wordt bepaald door de vakjury.

Nominaties andere categorieŽn:
Sportploeg van het Jaar: Ajax, Nederlands elftal vrouwen, roeiers van de dubbelvier (Koen Metsemakers, Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersman en Tone Wieten) en baanwielrenners van de teamsprint (Roy van den Berg, Matthijs BŁchli, Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen).

Coach van het Jaar: Hugo Haak (bondscoach baansprinters), Erik ten Hag (coach Ajax) en Sarina Wiegman (bondscoach Oranjevoetbalsters).

Paralympische Sporter van het Jaar: tennisster Diede de Groot, zitskiŽr Jeroen Kampschreur en wielrenner/triatleet Jetze Plat.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS