Formule 1

"Max Verstappen is de Lionel Messi van de Formule 1; hij is de jongste Grand Prix-winnaar ooit, nu nog de…”

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 februari 2020 18:43 • Print artikel

Max Verstappen maakte sinds zijn entree als 17-jarige indruk in de Formule 1. De coureur heeft echter nog niet echt mee kunnen doen in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1. Toch vergelijkt Robert Doornbos zijn landgenoot Verstappen nu al met Barcelona-voetballer Lionel Messi.

Ma Verstappen Nr1 Red Bull F1

“Max Verstappen is de Messi van de autosport”, zegt Doornbos tegenover het magazine Gassan. “Eén keer in het decennium komt er een supertalent zoals Max omhoog. Iemand die dat kan, op zo’n jonge leeftijd, is uniek.” Waar de Argentijn zich op de voetbalvelden, als drievoudig WK-finalist, heeft bewezen, moet Verstappen het gevecht voor de wereldtitel nog aangaan. Toch is de Limburger nu al de jongste Grand Prix-winnaar ooit. Gaat de Red Bull-coureur ook de jongste wereldkampioen worden?

“Als je denkt dat zoiets onmogelijk is, bewijst Max het tegenovergestelde”, aldus Doornbos. “Hij heeft bewezen dat hij boven zijn materiaal kan uitstijgen. Maar als het vermogen er niet is, in vergelijking met het Ferrari- of Mercedes-materiaal, dan wordt het lastig. Het chassis en de motor van zijn auto moet van excellente kwaliteit zijn, om Max in staat te stellen om te winnen.”

Niet alleen F1-analist Robert Doornbos is vol met complimenten over het supertalent Max Verstappen. Ook F1-kenner Jan Lammers is vol lof.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS