Formule 1

"Max Verstappen is de enige coureur geweest die dit jaar geen significante fouten maakte"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 augustus 2019 10:39 • Print artikel

Max Verstappen heeft zichzelf laten zien als een constante bedreiging voor Mercedes en Ferrari, ondanks dat hij niet altijd een competitieve auto heeft. Dat is de mening van voormalig F1-coureur Jolyon Palmer. De Nederlandse Red Bull-coureur lag het merendeel van de race aan de leiding in Hongarije, maar moest de overwinning uiteindelijk aan Lewis Hamilton laten. Toch waren de laatste vier races van de Limburger van uitzonderlijke klasse, waarin Verstappen de meeste punten van het veld binnenhaalde. Diverse kenners noemden hem zelfs als de beste coureur ter wereld. Beter dan Hamilton.

Max Verstappen voor Lewis Hamilton

Max Verstappen is de enige coureur geweest die dit jaar geen significante fouten maakte”, aldus Palmer in zijn column voor de BBC. “En zonder twijfel de sterkste over het seizoen tot nu toe. De Red Bull was niet zo snel in de eerste races als Ferrari en Mercedes, toch was hij constant in strijd voor het podium.”

“Nu Red Bull een stap vooruit heeft gemaakt, is Verstappen een constante bedreiging voor Mercedes. Twee overwinningen in de laatste vier races en bijna een derde afgelopen weekend in Hongarije. Maar een prestatie van de hoogste graad van de combinatie Mercedes/Hamilton, toont dat Verstappen op de toppen van zijn kunnen rijdt.”

“Twee eerste startrijen en een pole position sinds Oostenrijk, toonde dat de Nederlander het kwalificeren nu ook gevonden heeft en ik verwacht dat de Verstappen/Hamilton rivaliteit zoals in Hongarije getoond werd, een geregeld onderdeel gaat zijn in de tweede helft van het seizoen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS