Formule 1

Max Verstappen in de rol van underdog: "Je moet realistisch zijn! Lastiger, ook wat betreft de balans in de auto"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 oktober 2019 18:02 • Print artikel

Max Verstappen won de afgelopen twee edities van de Grand Prix van Mexico. De Nederlander was in beide jaren van buitengewone klasse ten opzichte van de rest van het veld. De F1-coureur van Red Bull denkt echter niet dat hij dit jaar de overwinning kan gaan binnenhalen.

F1 Japan Max Verstappen

“Je moet realistisch zijn. Natuurlijk hebben we het daar de afgelopen twee jaar erg goed gedaan”, zegt Verstappen tegenover het Amerikaanse Motorsport. ‘Maar ik denk dat we het dit jaar tot nu toe wat lastiger gehad hebben, ook wat betreft de balans van de auto. Dus ik denk niet dat direct te gaan herhalen, vooral als je kijkt naar Ferrari die dit jaar echt heel snel zijn op de rechte stukken.”

De Nederlander denkt dat een podium dan ook meer realistisch is dan om direct aan de winst te denken. Zeker als je ziet dat Red Bull toch wat terrein heeft verloren ten opzichte van Mercedes en Ferrari. “Ik denk niet dat er een baan over is waar we in het bijzonder goed werk kunnen leveren”, aldus de Red Bull-coureur. “Als we ieder weekend dicht bij het podium of op het podium kunnen staan, denk ik dat dat voor ons op dit moment het maximale is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS