Formule 1

Max Verstappen: "Ik moet gewoon alles analyseren en proberen sterker terug te komen"

Uitgegeven door Johann Petermann • 16 april 2018 07:15 • Print artikel

Max Verstappen neemt de volledige blaam op zich voor zijn botsing met Sebastian Vettel in het laatste deel van de Chinese Grand Prix maar ontkent dat hij zijn rijstijl moet veranderen.

Max Verstappen

Verstappen werd bestraft met een tijdstraf van 10 seconden en twee strafpunten op zijn FIA Super-licentie nadat hij tegen Vettel botste toen hij op het laatste moment naar binnendook voor een inhaalactie in bocht 14. Met nog 13 ronden te gaan in de race.

Verstappen eindigde de race alsnog als vijfde met inbegrip van de penalty en had nog een onderonsje met Vettel na de race waarin hij volledig de schuld op zich nam.

“Ik zag dat ze moeite hadden met de banden. Ik probeerde vervolgens laat in te remmen voor de bocht en kreeg een kleine lock-up met mijn achterbanden en botste tegen hem aan dus dat was natuurlijk mijn schuld,” zei Verstappen gelaten.

“Het is niet wat je wilt en natuurlijk is het makkelijker om achteraf te zeggen dat ik had moeten wachten. Waarschijnlijk zou dat het beste idee zijn geweest, maar helaas is het al gebeurd.”

Voor dit incident was er ook een moment met Hamilton. Dit leidde tot vragen over de agressieve rijstijl van Max en of hij het nodig vind om het wat rustiger aan te doen. “Het is gemakkelijk om commentaar te geven. Op het moment gaat het niet zoals ik wil maar betekent het echt dat ik moet kalmeren? Ik denk het niet. Het is gewoon heel jammer dat die dingen gebeuren, ik moet gewoon alles analyseren en proberen sterker terug te komen voor de race.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS