Formule 1

Max Verstappen: "Ik had mijn excuses moeten aanbieden aan Perez"

Uitgegeven door Bart • 5 mei 2021 04:03 • Print artikel

Max Verstappen en Sergio Perez zijn sinds dit jaar teamgenoten. In de meeste recente race, de Grand Prix van Portugal, eindigden beide Red Bull-coureurs op de tweede en vierde plaats. Bij de eerste editie in Portimão vorig jaar waren beide coureurs nog geen teamgenoten en kwamen ze in de chaos van de eerste ronde met elkaar in aanraking. Perez moest naar de pits en eindigde na een inhaalrace toch nog als zevende.

Max Verstappen Sergio Perez


Verstappen kan het moment nog goed voor de geest halen en werd er dit weekend aan herinnerd door Sky Sports F1. "Ik had destijds mijn excuses aan Sergio moeten aanbieden. Het was chaos in die eerste ronde en ook toen waren het zeer lastige omstandigheden."

Het incident heeft geen kwaad bloed gezet en de coureurs kunnen het nu als teamgenoten goed met elkaar vinden. "We kunnen er nu om lachen. We hebben allebei al zo veel races gereden. Dan kan zoiets gebeuren." Na drie races staat Verstappen op 61 punten en zijn Mexicaanse collega op 22. In Imola had Perez wel de overhand in de kwalificatie, iets dat Verstappen al lang niet meer was overkomen.

Volgens Perez zijn ze van de teamleiding vrij om met elkaar te racen, al ziet hij een aanrijding als in Portugal vorig jaar niet snel weer gebeuren. "We mogen met elkaar racen, maar het is belangrijk om in het belang van het team te denken. We moeten zo veel mogelijk punten scoren en ze niet verspelen door elkaar van de baan te rijden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS