Formule 1

Max Verstappen houdt voet bij stuk dat hij oneerlijk is behandeld: "Ik analyseerde andere video's..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 september 2018 09:53 • Print artikel

Max Verstappen houdt voet bij stuk dat hij oneerlijk is behandeld voor zijn straf tijdens de Grand Prix van Italië. De Nederlander kreeg een straf van vijf seconden en twee punten op zijn superlicentie voor de aanrijding met Valtteri Bottas. De Nederlandse Formule 1-coureur had naar de mening van de stewards de Fin onvoldoende ruimte gegeven. Het leidde al tot een woede-uitval over de boardradio en Max is nog steeds van mening dat hij niet gestraft had mogen worden, wanneer hij ziet wat andere coureurs in Italië hebben gedaan. Of wat er vorig jaar gebeurde tussen twee Williams-coureurs (VIDEO) vergelijkt Verstappen.

Max Verstappen Formule 1

“Ik analyseerde andere video’s van het jaar daarvoor, want als je 10 à 15 jaar terug gaat, is het wat irrelevant met de regels en zaken en hetzelfde gebeurde tussen Stroll en Massa in 2017”, reageerde Verstappen als hem gevraagd wordt naar het incident door het Engelse Autosport. “Massa was erg slim en haakte niet in zijn wiel, maar bleef op de witte lijn en nam wat mee van het groene deel, maar zijn band was nog op de witte lijn. Natuurlijk ga ik het altijd zo lastig mogelijk maken voor hen om voorbij te komen.”

“En ik zal voor elke millimeter op de baan vechten, wat ik ook deed. Ook als ik terugkijk naar wat er in Monza gebeurde, andere coureurs duwden elkaar van de baan, beschadigden elkaars auto’s, reden tegen elkaar op en wij hadden geen schade. Hij raakte mijn wiel en ik moest de ruimte nemen. Er was geen schade.”

Verstappen geeft toe dat hij naar buiten schoof, maar dat de Fin voldoende ruimte had om een aanrijding te voorkomen. “Natuurlijk ging ik naar links, maar zolang als je hem een autobreedte ruimte geeft is het goed”, zei de Red Bull-coureur. “Ik denk dat ik hem dat gaf. Natuurlijk is het op de millimeter en als je die kant opgaat, is een millimeter misschien genoeg of niet genoeg, maar dat is hoe ik race. Op de millimeter, niet op de meter.”

De coureur is al een aantal keren bij incidenten betrokken geweest, op het moment dat hij moet verdedigen. Volgens hem zijn de situaties erger geworden, omdat hij zich altijd tegen krachtigere auto’s moet verdedigen. “Ik moet me zo hard verdedigen, omdat ik altijd tekort vermogen op het rechte stuk heb”, legde de Limburger uit. “Als we de stopsnelheid hebben, kom je nooit in zo’n positie. Ik kan ook eenvoudig zeggen, laat hem voorbij gaan en je hebt nog steeds een fantastische race en iedereen zegt dat Max een ongelofelijke race had. Maar ik ben hier niet om als vierde te finishen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS