Formule 1

Max Verstappen heeft goede hoop: "Als het hier heel positief gaat, dan ziet het er ook goed uit voor Monaco"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 mei 2018 07:35 • Print artikel

Max Verstappen en Daniel Ricciardo brachten in de week na de Azerbeidzjaanse Grand Prix een bezoek aan de Red Bull Racing fabriek in Milton Keynes. Het bezoek was onder andere ook om excuses te maken voor de onfortuinlijke crash tijdens de Grand Prix in Bakoe tegenover de medewerkers in de fabriek. “We zijn uiteindelijk allemaal racers. Iedereen begrijpt dat zoiets kan gebeuren, ook al wil niemand dat het gebeurt. Maar het was voor alle medewerkers goed om te horen hoe wij over de situatie denken. We doen dat vaker, dat we op de fabriek uitleggen hoe het weekend is gegaan en om iedereen te bedanken voor het harde werk en de vele uren, die ze in de ontwikkeling van de auto steken. Het was nu ook een verontschuldiging, wat ik vrij normaal vind na wat er was gebeurd.”

Formule 1 2018 Max Verstappen


“Je wil natuurlijk nooit crashen en zeker niet met je teamgenoot", zei Max op Verstappen.nl. "We zullen proberen om dat te voorkomen. Ik zal de volgende keer iets meer marge laten, een paar millimeter. Direct na het voorval heb ik hem al gesproken. We hebben veel respect voor elkaar en realiseren ons allebei dat het fout was. Natuurlijk wil je niet samen crashen, maar we hebben onderling geen verkeerde gevoelens.”
Vooruitkijken is het devies. Max vervolgt zijn weg op Barcelona, waar hij twee jaar geleden zijn eerste overwinning boekte en als jongste Formule 1-coureur ooit zegevierde. Red Bull Racing heeft updates meegenomen naar Spanje. “Hopelijk kunnen we het gat nog een beetje verder dichten en er ook in de kwalificatie nog iets beter bij zitten. Dat zou geweldig zijn. Maar het is afwachten waar de andere teams mee komen”, beseft ook Verstappen. “We zullen daar vrijdag een eerste idee van krijgen. Maar we hopen vooral op zaterdag in de kwalificatie een stap te kunnen maken. En als het hier heel positief gaat, dan ziet het er ook goed uit voor Monaco.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS