Formule 1

"Max Verstappen had het recht niet om de aanval te kiezen en op die manier te reageren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juni 2018 20:02 • Print artikel

Jacques Villeneuve heeft ondanks de mooie derde plek van Max Verstappen in Montreal, wederom uitgehaald naar de Nederlandse F1-coureur. Tijdens de persconferentie op vrijdag zii de Red Bull-rijder grappend tegen de aanwezige pers dat de volgende een ‘kopstoot’ krijgt als er nog gevraagd wordt naar de incidenten in de eerste zes races of van Monaco.

Max Verstappen

“De rol van de journalisten is om feiten te melden, zelfs als de vraag honderd keer aan Verstappen wordt gesteld”, zegt de Canadees tegen Le Journal de Montreal. “De verantwoordelijkheid van de coureur is om te antwoorden. Als je vraag gerechtvaardigd is, maar Verstappen had het recht niet om de aanval te kiezen en op die manier te reageren. Je moet je bewust zijn van je fouten om progressie te maken en dat heeft hij niet gedaan. Daarentegen toonde hij een tekort aan respect en opleiding. Op sommige manieren is hij nog een kind. Hij is uit de wieg getild en in een auto geplaatst. Dat is waarschijnlijk waarom hij niet op het niveau van Ricciardo zit en het er zelfs niet goed uitziet. Als Red Bull hem voor de toekomst overweegt, moet hij zijn teamgenoot verslaan. Ondertussen is het tegenovergestelde waar. Hij wordt overschat.”

Max Verstappen F1

Het lijkt er op dat de Limburger inmiddels in de race het antwoord aan de voormalig F1-coureur en officiële Verstappen-criticaster met duidelijke munt heeft betaald.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS