Formule 1

Max Verstappen haalde de woede van Ferrari op de hals, maar wat zegt Honda? "We moeten de data van Brazilië en Abu Dhabi..."

Uitgegeven door Bart • 7 november 2019 06:05 • Print artikel

Max Verstappen haalde de woede van Italië en Ferrari op de hals met zijn uitspraak over valsspelen. Zijn motorleverancier Honda wil nog niet zo ver gaan, maar zag een duidelijk verschil in topsnelheid bij de Italiaanse formatie. Technisch directeur van Honda Toyoharu Tanabe wil aan de hand van één race nog geen voorbarige conclusies trekken.

Max Verstappen


Red Bull had de FIA om opheldering gevraagd over de benzinetoevoer van Ferrari. Na een nieuwe richtlijn was Ferrari op het Circuit of the Americas duidelijk minder snel op de rechte stukken dan voorheen. "We kunnen het chassis niet los zien van de motor", zegt de Japanner tegen Autosport. "Als je alleen naar snelheid kijkt, is het verschil tussen Ferrari en ons een stuk kleiner dan in voorgaande races."

"We weten niet waar dat vandaan komt", vervolgt Tanabe. "Kwam het door de motor of door het chassis. Hun snelheid was niet zo sterk als voorheen. Dat betekent dat of het pakket anders was of dat deze baan niet zo geschikt was voor hun auto. Ik weet het niet. We zagen alleen een verschil in topsnelheid."

"We moeten de data van Brazilië en Abu Dhabi afwachten om een conclusie te trekken. Dan weten we echt meer. Na één race kun je er weinig over zeggen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS