Formule 1

Max Verstappen, Giedo van der Garde en diverse Nederlandse talenten nemen het online op tegen de wereldtop

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 maart 2020 18:08 • Print artikel

Nu de Formule 1-wereld en de andere klassen in de autosport stil staan vanwege de wereldwijde pandemie van het coronavirus, zoeken de coureurs hun heil in het e-racen. Max Verstappen een van de prominente leden van Team Redline, staat er om bekend dat hij graag simulatie spellen speelt. Zijn team zet nu dan ook een meerdaags evenement op: ‘Real Racers Never Quit’. Het evenement bestaat volledig uit simraces, die over twee weken verdeeld zijn. Buiten Verstappen maakt ook Giedo van der Garde uit het Racing Team Nederland zijn opwachting.

Giedo van der Garde

Er gaat geracet worden op zes avonden, waarbij elke keer twee races gehouden wordt. Vanaf 23 maart elke avond om 21.00 uur. De racedagen zijn op maandag, woensdag en vrijdag. Dit betekent dat Verstappen, die het tegen veertig andere professionele coureurs opneemt, niet meer dan twaalf keer in een korte periode gaat rijden. Volgens Team Redline namen de coureurs zelf het initiatief tot het evenement. Ondertussen hoopt Verstappen dat de situatie met het Coronavirus snel verbeterd. “Het houdt me scherp”, aldus Max op Verstappen.nl. “Ik kan niet veel doen, omdat iedereen binnen moet blijven. Ik hou van het simracen, dus probeer ik er van te genieten."

Max Verstappen Red Bull F1

Op de startlijst prijken een aantal mooie namen, waaronder Max Verstappen (F1), Lando Norris (F1), Giedo van der Garde (LMP2), Antonio Felix da Costa (FE), Stoffel Vandoorne (FE), Nelson Piquet (FE), Dani Juncadella (DTM), Bruno Spengler (DTM), Martin Tomcyk (DTM), Mike Rockenfeller (DTM), Rene Rast (DTM), Juan Montoya (DPi) en Felipe Nasr (DPi).

Daarnaast zijn er diverse coureurs uit de F2 (Louis Delatraz en Luca Ghiotto) en piloten uit diverse andere kampioenschappen, zoals F3, GT, LMP2 of Porsche Supercup. De Nederlanders zijn naast Verstappen en Van der Garde goed vertegenwoordigd. Ook Richard Verschoor (F3), Bent Viscaal (F3), Nicky Catsburg (GT), Job van Uitert (LMP2), Niels Langeveld (WTCR) en Larry ten Voorde (Porsche Mobil 1 Super Cup) komen in actie.

Uitzendschema “Real Racers Never Quit by Team Redline"
Maandag 23 March, 21.00
Woensdag 25 March, 21.00
Vrijdag 27 March, 21.00
Maandag 30 March, 21.00
Woensdag 1 April, 21.00
Vrijdag 3 April, 21.00

De wedstrijden zijn live te volgen via live.teamredline.com en de officiële YouTube- en https://www.twitch.tv/teamredline-kanalen van het Team Red Line.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS