Formule 1

Max Verstappen geniet van de zon in Zandvoort ondanks donkere wolken boven Pierre Gasly

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 mei 2019 04:09 • Print artikel

De Jumbo Racedagen zijn zaterdag op Circuit Zandvoort officieel van start gegaan. Max Verstappen en zijn teamgenoot Pierre Gasly hebben de eerste demo's achter de rug in hun Red Bull Racing-bolide, waarbij ze onder het oog van de vele tienduizenden aanwezige fans, een mooie show weggaven. Het prachtige geluid van de V8-motoren klonk dan ook al vroeg door de duinen.

Formule 1 2019 Max Verstappen


Helaas bleef het voor Gasly bij één demonstratie. De Red Bull RB7 van de Fransman kreeg tijdens de eerste demonstratie met een versnellingsbakprobleem te maken. Het team werkt inmiddels met man en macht om de auto voor zondag gereed te krijgen.

“Het ging prima!”, vertelde Verstappen na zijn eerste demonstratie. “Het is ook lekker weer en ik zie wederom heel veel mensen. Dat is heel mooi om te zien.” Dit jaar komt de Nederlander in actie met een RB7, waarmee in 2011 zowel het coureurs- als het constructeurskampioenschap voor Red Bull Racing werd binnengesleept.
Wat is het voornaamste verschil met de huidige Formule 1-auto’s? “Het geluid”, vertelt Max. “En deze zit wat krapper, omdat daar niet mijn eigen stoeltje in zit, haha!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS