Formule 1

Max Verstappen geheimzinnig: "Ik kan niet volledig ingaan op details! Het is een beetje een geheim"

Uitgegeven door Peter Vader • 6 september 2019 05:01 • Print artikel

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen staat bekend om zijn spectaculaire acties op de baan, maar hij heeft de laatste tijd ook wat problemen gehad met starten, vooral tijdens de laatste race in België. Red Bull heeft het probleem geďdentificeerd, maar het is niet zo eenvoudig op te lossen, zegt de Nederlander ...

Max Verstappen F1 Red Bull

Moeilijk op te lossen
Bij de start in Spa-Francorchamps had Verstappen in het begin veel wielspin en terwijl hij probeerde de verloren meters weer terug te halen, raakte hij in bocht 1 – La Source - in botsing met de Alfa Romeo van Kimi Raikkonen, om verderop bij het opgaan van Eau Rouge te moeten opgeven. "We weten wat het probleem is, maar het is echt moeilijk op te lossen," zegt hij in Monza. “Hopelijk wordt het nu met de nieuwe motor een beetje beter. Zodra ik de koppeling loslaat, volgt een moment waarmee we momenteel een beetje worstelen."

Probleem met koppeling?
“Om het even te vergelijken met de afgelopen jaren, laten we zeggen dat als ik een slechte start had, ik geen positie zou verliezen. Als ik een goede start had, zou ik iemand inhalen. Maar nu als ik een goede start heb, houd ik mijn positie, en als ik een slechte start heb, verlies ik nu één of twee posities. Dus dat is het lastige. Natuurlijk kan ik niet volledig ingaan op details van wat het is. Het is een beetje een geheim, maar het gaat over het rijden van de lijn zodra ik de koppeling loslaat, die fase van de eerste naar de tweede versnelling. Dat is het moment waarop het een beetje lastig is."

Achteraan in Monza
Verstappen, momenteel derde in het rijderskampioenschap, begint zondag achteraan op de grid, nadat Red Bull ervoor koos om de spec 4 Honda-motor in zijn auto te monteren voor de race van komend weekend.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS