Formule 1

Max Verstappen geeft zijn mening: "Ik heb het uiteraard terug gezien! Ik ben het er nog steeds niet mee eens"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 september 2018 06:54

Max Verstappen (VIDEO onboardradio) is weer wat afgekoeld en kijkt nuchter terug op de Grand Prix van Italië, waar hij na een spannende race op de vijfde plek eindigde. De Nederlander lag lange tijd op podiumkoers, maar werd na zijn verdedigingsmanoeuvre ten opzichte van Valtteri Bottas (VIDEO) door de wedstrijdleiding bestraft. Verstappen kwam als derde over de finish, maar na het toevoegen van de opgelopen vijf seconden viel de Aston Martin Red Bull Racing-coureur terug naar P5, achter Bottas en Sebastian Vettel. Tijdens een gesprek via Skype in het programma Peptalk op Ziggo Sport geeft hij op de race op Monza.

Max Verstappen en Valtteri Bottas Grand Prix van Italië

“Ik ben het er nog steeds niet mee eens”, liet Max Verstappen optekenen. “Ik heb het uiteraard terug gezien. Ik verdedigde gewoon. Natuurlijk maak je het altijd zo krap mogelijk want ik wil ook zo goed mogelijk de bocht insturen en toen raakten we elkaar. Ik had misschien een paar millimeter meer ruimte kunnen geven, maar hij zat op de witte lijn. Achteraf is het altijd makkelijk zeggen "had ik maar dit of dat", maar als je met 340 kilometer per uur daar aankomt is het wel anders om te beslissen dan dat je het op een camera terugziet.”

"De ene steward zal wel een penalty geven en de andere niet, dus ik denk niet dat het per se aan de regels ligt. We kunnen er nog lang over doorgaan, maar het is nu eenmaal beslist en ik ga er niet minder van slapen.”

"De hele race ging heel goed. We zaten in een positie die we niet hadden verwacht. Beter dan normaal, want we waren eigenlijk te langzaam ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Het was gewoon een goede wedstrijd en de auto voelde heel goed aan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS