Formule 1

Max Verstappen geeft zijn kant van het verhaal in Peptalk bij Ziggo Sport: "Het was gewoon unfair!"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 23 oktober 2017 19:22 • Print artikel

Max Verstappen heeft maandagavond in het programma Peptalk bij de zender Ziggo Sport zijn verhaal gedaan over de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Nederlander, die volgens zijn teambaas Christian Horner bij Red Bull Racing en vele insiders in de Formule 1 en fans, beroofd is van een podiumplaats gisteren in Austin Texas deed zijn verhaal.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Na de finish van de Amerikaanse Grand Prix werd Verstappen teruggefloten door de FIA en kreeg hij een tijdstraf van vijf seconden. Hiermee verloor de Limburger zijn net magistraal verworven P3 en moest hij genoegen nemen met de vierde positie. De driver of the day vertelt in het programma van Ziggo Sport zijn verhaal.

Nadat hij gisteren ziedend was, is de Limburger weer helemaal bij zijn positieven. "Ik ben ook echt niet boos meer", zei Verstappen. "Ik heb gewoon een superrace gehad. Dat gevoel overheerst nu bij mij."

Verstappen is ondanks dat hij nu gekalmeerd is dat hij nog steeds van mening is dat de bewuste steward die de beslissing nam de Nederlander een straf te geven een "idioot" is. "Of valt Nederland daar dan ook over? Het gaat erom dat ik pislink was. Het zou gek zijn als ik dat niet was. Het was gewoon unfair dat ik het podium misliep. En vervolgens kun je volgens de reglementen van FIA niets. Ik of Red Bull kunnen niet in beroep. Dat is belachelijk. Dat moet echt snel veranderen."

Formule 1 met Max Verstappen zakelijk de boeken in: Ziggo Zakelijk Power Promise + 3 maanden 50% korting

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS