Formule 1

Max Verstappen geeft uitleg: "Red Bull is nog zoekende met de Honda motor om..."

Uitgegeven door Johann Petermann • 17 april 2019 10:20 • Print artikel

Tijdens het programma Peptalk van Ziggo Sport wordt er daags na de race altijd via Skype met Max Verstappen gepraat. Ondanks dat er niet veel gebeurde tijdens de Formule 1 Grand Prix van China waren er veel vragen.

Max Verstappen

"Hoe kijk je terug op de race?," vraagt Jack van Gelder om te beginnen. "Ja weer een goed resultaat qua punten maar in de race zelf gebeurde er weinig."

Verstappen verklaart ook zijn spin tijdens de opwarmronde. Hij grapt in eerste instantie dat hij alle vier de banden wilden opwarmen en 'daarom maar een 360 deed'. Maar het lag aan het feit dat de mediumbanden weinig grip hadden en bij het opschakelen de achterwielen blokkeerden. "Daar word je lekker wakker van, dat is mooi," grapt Verstappen erachteraan.

Waarom Verstappen tot nu toe nog geen plekken goed heeft gemaakt tijdens de start, ligt volgens Verstappen aan het volgende: "Red Bull is nog zoekende met de Honda motor om een goede start te hebben."

Over het mislopen van zijn tweede run in het laatste deel van de kwalificatie zegt Verstappen het volgende: "Het team vertelde me niet hoeveel tijd er nog was. Ik dacht dat het nog 20, 30 seconden was. Ik denk dat de andere coureurs wel van hun team te horen hadden gekregen dat ze moesten opschieten dus vandaar," aldus Max Verstappen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS