Formule 1

Max Verstappen geeft tekst en uitleg: "Dan weet je natuurlijk wel dat het een lastiger verhaal gaat worden, maar aan de andere kant..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 maart 2020 06:31 • Print artikel

Max Verstappen was vrijdagavond te horen in het Formule 1 Café op Ziggo Sport F1, waar TV-host Rob Kamphues ook zijn vaste tafelgasten Robert Doornbos, Tom Coronel, Van Gameren, Jack Plooij en Rick Winkelman verwelkomde, maar ook Rudi van Buren en Robert van Overdijk. Verstappen gaf via Skype vanuit zijn appartement in Monaco tekst en uitleg over de situatie in Australië en over de last-minute de afgelasting van de openings-Grand Prix van 2020.

Max Verstappen Red Bull Racing Formula One Team


“Donderdagavond sprak ik Lando Norris en die vertelde dat de coronatest van zijn monteur binnen was gekomen en die was positief. Dan weet je natuurlijk wel dat het een lastiger verhaal gaat worden, maar aan de andere kant heb ik daar niks over te zeggen wat er gaat gebeuren, dus dat is afwachten. Ik heb daarna veel met Christian Horner gesproken. ’s Avonds hebben ze nog een meeting gehad en daar werd ook nog niks duidelijk wat ze precies zouden gaan doen. De intentie was wel om te rijden op vrijdag, maar ’s morgens vroeg kwam daar snel verandering in.”

“Een paar dagen voordat we naar Australië gingen, was daar nog niet heel veel aan de hand. Het werd met het uur erger, wat er allemaal aan de hand was. Je beslist dat soort dingen altijd samen met het team. Ik wil altijd graag rijden, maar je moet wel bezig zijn met wat er gaande is, ook in de paddock zelf. Het kon niet, het mocht niet, dus dan moet je je daar bij neerleggen en je gaat gewoon verder.”

Door de wereldwijde pandemie van het COVID-19 virus zijn voorlopig de eerste zeven Grands Prix afgelast, waaronder die op Circuit Zandvoort. We moeten het dus doen met deze beelden van Verstappen op het vernieuwde Zandvoort.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS