Formule 1

Max Verstappen geduldig over de ontwikkeling van Honda, maar bevestigt: "Komt wat voor de auto en de motor"

Uitgegeven door Johann Petermann • 16 april 2019 10:44 • Print artikel

Tijdens het programma Peptalk van Ziggo Sport is er doorgaans na de race een Skype-verbinding met Max Verstappen waarbij het hemd van het lijf wordt gevraagd. Jack van Gelder, Olav Mol en Frank Evenblij blikken alvast vooruit op de volgende race in Bakoe en stellen vragen omtrent de ontwikkeling van Red Bull Honda.

Verstappen

Op de vraag of het niet frustrerend is voor Max dat Red Bull nog altijd niet de snelste is antwoordde Verstappen heel nuchter. De Red Bull coureur vindt het nogal extreem om er zo over na te denken. "We hebben op dit moment helaas niet de snelheid. We moeten er gewoon voor zorgen dat ik zoveel mogelijk punten pak. Het is nog een heel lang seizoen dus we moeten hopen dat de upgrades komen en we dan mee kunnen doen," zei Verstappen.

Frank Evenblij vraagt toch door: "Kun je je daarbij neerleggen? Want je bent het type wat altijd voor de winst wil gaan." Verstappen reageert gevat: "Dat heb ik al sinds 2015. Je moet geduld hebben. Dat leer je met de jaren."

Jack van Gelder is benieuwd naar wat de volgende upgrade gaat brengen. Er wordt gerept over een verbetering van 20 PK. "In Bakoe komt alweer wat voor de motor en ook voor de wagen zelf, maar de grotere stappen komen iets later."

Tenslotte vraagt Van Gelder wat we kunnen verwachten van het circuit van Bakoe. "Moeilijk te zeggen op het moment. Ik vind het sowieso lastig dit seizoen. Dan is Mercedes weer sneller, dan weer Ferrari. Het is moeilijk in te schatten, ook voor ons is het dus een beetje een vraagteken," aldus Verstappen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS