Formule 1

Max Verstappen furieus op Sebastian Vettel: "Hij verneukte mijn aanloop naar die tweede run"

Uitgegeven door Bart • 13 april 2019 07:36 • Print artikel

Max Verstappen baalde na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van China. In zijn outlap voor de tweede run van Q3 werd de Red Bull-coureur voorbij gereden door Sebastian Vettel en dat zorgde ervoor dat de Nederlander drie seconden te laat over start-finish ging om zijn run te kunnen doen. Voor de camera van Ziggo Sport was Verstappen niet mals voor de Duitser van Ferrari. "Het is een ongeschreven regel dat je elkaar gewoon volgt. Op een gegeven moment kwamen Vettel en die Renaults mij voorbij. Ze verneukten mijn hele aanloop, maar dat maakt me niet uit, vanaf nu ga ik hen in de kwalificatie ook verneuken."

Max Verstappen


Ondanks het missen van een tweede run in Q3 was Verstappen wel te spreken over de Red Bull. "Er zat absoluut meer in dan P5, maar als je geen tweede run kunt doen, dan houdt het op. Maar de auto voelde wel goed aan. Qua snelheid zitten we er wel gewoon bij. Het wordt een interessante zondag denk ik."

Op de boordradio tijdens de out lap was Verstappen ook al kwaad op het missen van een tweede run. "I was trying to be nice", klokt de Nederlander vanuit de RB15.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS