Formule 1

Max Verstappen enthousiast over thuis GP in Zandvoort: "Nu heb ik er twee"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 mei 2019 12:13 • Print artikel

In 2020 rijdt Max Verstappen een heuse thuis Grand Prix op Zandvoort. Na jarenlang demo’s gegeven te hebben met diverse racedagen mag de Red Bull-coureur het volgend jaar tegen zijn rivalen opnemen in Nederland. Natuurlijk heeft de coureur al gereageerd.

Max Verstappen


“Ik ben erg blij dat de Nederlandse Grand Prix terugkeert”, zegt Verstappen tegen GP Fans. “Ik denk dat je veel Nederlandse fans rond de baan in de duinen gaat zien. Ik heb daar al wat gereden. Het is een erg mooie en historische baan, dus ja, het gaat zeker mooi worden. Het is een uitdagende baan en, je weet het, old school. Een beetje als Suzuka, omdat het eigenlijk door dezelfde persoon is ontworpen. Ik denk dat het met F1-auto’s echt snel gaat worden.”

Met een Belgische moeder kan eigenlijk wel gezegd worden dat Verstappen twee thuisraces heeft, eentje in Zandvoort en de ander in Spa-Francorchamps. “Het is altijd mooi om een thuisrace te hebben”, zegt de Limburger. “Ik bedoel, ik heb er al een in Spa, dus nu heb ik er twee, omdat ik half Belgisch en half Nederlands ben. Dus gaat het enorm leuk worden om beide races te doen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS