Formule 1

Max Verstappen en zijn race-engineer Gianpiero Lambiase zijn mannen van weinig woorden: "Soms denk ik dat hij al kan raden wat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 januari 2020 06:08 • Print artikel

Max Verstappen heeft al diverse Formule 1 Grands Prix gewonnen met Red Bull. Toch is het doel van de Nederlander en de F1-renstal om de hoofdprijs te winnen. Red Bull Racing wil terug naar het winnen van wereldtitels. Verstappen is er van overtuigd dat dit met de winnaarsmentaliteit in het team kan gaan lukken.

Max Verstappen Red Bull Racing F1 cockpit

“Het is mooi om bij het team te zitten, het is echt genieten, veel plezier, waarvan ik ook denk dat het belangrijk is binnen een team”, zegt Verstappen tegen het Amerikaanse Motorsport. “Iedereen kan het goed met elkaar vinden. En we willen allemaal winnen, we hebben de winnaarsmentaliteit. Iedereen op het circuit en in de fabriek, ze zijn gemotiveerd om te tonen dat we terug kunnen gaan naar de dagen dat Red Bull won. We willen proberen om dat weer te creëren.”

Verstappen werkt sinds zijn eerste jaar bij Red Bull al met race-engineer Gianpiero Lambiase en is er van overtuigd dat de samenwerking erg goed heeft uitgewerkt. “Ik denk dat we beiden recht voor ons raap zijn. We zijn erg eerlijk”, aldus Verstappen. “We kunnen het tegen elkaar zeggen als we slecht werk hebben geleverd. Daar hou ik van. Hij is ook een jongen die niet veel praat. Ik hou er niet van als iemand praat om het praten, me meer berichten geven. Voor mij werkt dat gewoon niet. En hij is exact zo, dus hij houdt daar ook van. Dus kort, snelle communicatie is voor mij het beste en, gedurende de jaren, begin je elkaar erg goed te kennen. Je besteedt veel tijd samen. Soms denk ik dat hij al kan raden wat ik ga zeggen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS