Formule 1

Max Verstappen en tal van (F1-)sterren van de real en virtual racerij aan de start van 24H of Le Mans Virtual + ENTRY-LIST

Uitgegeven door Peter Vader • 1 juni 2020 19:11 • Print artikel

De deelnemerslijst voor de 24 uur van Le Mans Virtual is bekend gemaakt, de wereldberoemde endurance race die op 13 en 14 juni wordt gehouden. Het deelnemersveld toont aan dat de verleiding van de grootste endurance race van de autosport erg reëel en uitdagend is..., zelfs als de race bij deze gelegenheid in de virtuele wereld zal worden gehouden. Een all-star coureurs-line-up, inclusief Max Verstappen, heeft zich aangemeld, om deel te nemen aan het evenement dat is gemaakt om de beste fabrikanten en teams van endurance racing en 's werelds beste esports squads samen te brengen.

24H Le Mans 2020 virtual

Top entertainment
Het doel is niet om de deelnemerslijst voor de 2020-editie van de 24 uur van Le Mans te repliceren. Deze zevende ronde van het FIA World Endurance Championship zal dit jaar op 19 en 20 september plaatsvinden. Het doel is om de sportscar-klassieker in de schijnwerpers te zetten en 24 uur top entertainment te bieden aan elkaar beconcurrerende deelnemers en fans over de hele wereld, tijdens deze periode van inactiviteit op het circuit als gevolg van coronavirus.

Deelnemrslijst van hoog niveau
Onder de inschrijvingen zijn Formule 1 coureurs Charles Leclerc, Max Verstappen, Lando Norris, Pierre Gasly en Antonio Giovinazzi plus voormalig wereldkampioen Fernando Alonso en Jenson Button. Ze zullen racen naast Indy 500 winnaars Juan Pablo Montoya en Simon Pagenaud, sterren uit de F2, zoals Jack Aitken en Louis Deletraz, een geheel vrouwelijke line-up die Richard Mille en de FIA's Women in Motorsport programma inschrijft, aangevuld met W Series Champion Jamie Chadwick die uitkomt voor een ander team. De elite van de endurance racing is aanwezig, te weten de fabrikantenteams van Aston Martin, Corvette, Ferrari, Porsche en Toyota en de coureurs Sébastien Buemi, Brendon Hartley, José Maria López, André Lotterer, Neel Jani, Nick Tandy, Miguel Molina, Darren Turner en Jan Magnussen, plus nog veel meer kampioenen en legendes uit toonaangevende privéteams in de LMP- en GTE-categorieën.

Entertainment op en naast de baan!
Voeg namen als Barrichello, Fisichella, Fittipaldi, Massa, Panis, Rosenqvist, Vandoorne en Vergne plus wereldberoemde esports-sterren als Greger Huttu, Rudy Van Buren, David Tonizza, Joshua Rogers en Jimmy Broadbent eraan toe en je kunt een waar feest van entertainment voor de boeg zien, zowel op als naast de baan! Meer details worden onthuld in de loop van de komende week. Zo worden de liveries onthuld van de deelnemende auto’s en wordt er verteld hoe je de 24 uur van Le Mans Virtual kan volgen op tv, online en op sociale mediakanalen over de hele wereld.

Deelnemerslijst 24 Uren van Le Mans 2020-Virtual:

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS