Formule 1

Max Verstappen en Red Bull geloven nog altijd in titel: "Het gaat op dit moment om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 april 2019 18:09 • Print artikel

Max Verstappen heeft nog niet de juiste auto met de Red Bull RB15, om het de Mercedessen en Ferrari’s echt lastig te maken. Toch reed de Nederlandse F1-coureur drie sterke races en staat hij op de derde positie in het kampioenschap. Volgens zijn teambaas Christian Horner beleeft Verstappen een volwassen start van het seizoen.

Max Verstappen F1 Red Bull

“Ik denk dat hij daar erg volwassen in is”, aldus Horner tegen Inside Racing over Verstappen. “Hij heeft tot nu toe in dit jaar drie sterke Grands Prix gereden en hij was duidelijk ongelukkig om in Bahrein niet op het podium te staan. We zagen hoe hij achter Sebastian aanging na de pitstop en hij reed een erg volwassen race door de auto op de vierde plek binnen te brengen.” Met twee vierde plekken en één derde plek, staat de Nederlander op dit moment op de derde plaats in het F1-kampioenschap.

Red Bull vecht op dit moment om meer snelheid in de auto te vinden. “Het gaat op dit moment om het vergaren van punten”, legde de Brit uit. “Het is nog niet zo’n groot gat naar de jongens voor ons. Hij ligt in het kampioenschap nog voor de Ferrari-coureurs en het is nog een lange weg te gaan. Dus is het belangrijk dat je in deze fase van het jaar niet te veel weggeeft.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS