Formule 1

Max Verstappen en Lando Norris gaan een auto delen

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 februari 2019 11:03 • Print artikel

In de Formule 1 zijn het vanaf het seizoen 2019 tegenstanders. Max Verstappen rijdt voor Red Bull en Lando Norris voor McLaren. In de virtuele wereld zijn het echter teamgenoten bij Redline. Dit weekend gaan zij samen een 12 uur durende sim-race rijden: de virtuele 12 uur van Bathurst. De twee F1-talenten rijden voor het team van BMW en krijgen met Nicky Catsburg ook een echte fabriekscoureur van het Duitse merk aan hun zijde.

Max Verstappen F1


“We houden allemaal van sim-racen. Het is buiten het seizoen en we hebben deze winter veel op de sim gezeten”, zei Catsburg tegen het Amerikaanse Motorsport. “Atze Kerkhof zit in het episch centrum van het geheel. We hebben in de winter veel samen getraind en dat heeft tot dit geleid.”

“We delen een BMW Z4, zoals je in het echt leven zou doen. Dus Max stapt virtueel uit de auto en ik stap in, dan rij ik een aantal stints en dan volgt het roteren. Ik kijk echt er naar uit, ook omdat mijn deelname aan de echte Bathurst 12 uur slechts een uur duurde door een probleem met de oliepomp!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS