Formule 1

Max Verstappen en Carlos Sainz maken zich zorgen: “Als ze de opzet willen veranderen, dan moeten ze.."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 15 oktober 2018 19:14 • Print artikel

De FIA en Charlie Whiting zijn op zoek naar een verandering in de opzet van de kwalificatie en het lijkt erop dat er een Q4 aan toegevoegd gaat worden. Max Verstappen maakt zich daar zorgen om. De Nederlander denkt dat de kwalificatie een extra trainingssessie wordt voor de coureurs.

Momenteel rijdt een coureur vaak 5 runs in een kwalificatie als hij in Q3 terecht komt. Verstappen houdt dat getal graag zo: “Anders rijdt je echt teveel. Het veranderd dan steeds meer in een training in plaats van een kwalificatie. Het zou meer een sessie moeten blijven waarin je niet zo veel kansen krijgt op een goede ronde. Als je meer en meer gaat rijden dan zet iedereen uiteindelijk een goede ronde neer.”

Carlos Sainz Jr. is het met zijn voormalige teamgenoot eens. Toen hem door Autosport gevraagd werd of hij voor of tegen een extra sessie is, reageerde de Spanjaard zo: “Je specialiteit als coureur is om direct een sneller ronde neer te zetten in Q1 en Q2, niet om in te houden. Als je maar één kans krijgt iedere keer, dan zorg je ervoor dat je er altijd vol voor gaat.”

Het grote probleem met de huidige opzet is dat de nummer zeven tot en met 10 meer last hebben van het halen van Q3, dan een voordeel eraan overhouden, wat te maken heeft met de banden. “Als ze de opzet willen veranderen, dan moeten ze kijken naar de banden”, voegt Sainz toe.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS