Formule 1

Max Verstappen-effect in Finland? "Als iemand met een zak geld op de proppen komt..."

Uitgegeven door Bart • 15 september 2019 19:35 • Print artikel

Kimi Raikkonen gelooft dat een F1-race in Finland tot de mogelijkheden behoort als de financiŽn geregeld kunnen worden. Volgens de Finse veteraan is dat het enige probleem waardoor er nog geen race op Finse bodem is gehouden. Coureurs als Raikkonen, maar ook Mika Hakkinen, Keke Rosberg, JJ Lehto en Valtteri Bottas zorgen ervoor dat de sport in Finland populair is. Waar het Max Verstappen-effect voor een Nederlandse Grand Prix heeft gezorgd, is dat in Finland nog niet van de grond gekomen.

Kimi Raikkonen


Op de Kymiring is onlangs een MotoGP test gehouden en dat zijn positieve geluiden voor Raikkonen. "Ik heb een video van de motoren gezien. Ik heb het al vaker gezegd, het enige probleem is het geld. Ik weet zeker dat we in hartje Helsinki kunnen racen als iemand het geld op tafel legt."

"Het lijkt erop dat we een geschikt circuit hebben, ik weet niet of de F1 het al gekeurd heeft. Maar de motoren racen er al, dus het moet op veel vlakken al veilig zijn. Als iemand met een zak geld op de proppen komt, zou het geweldig zijn om een Finse Grand Prix te krijgen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS