Formule 1

Max Verstappen dolblij met tweede thuisoverwinning: "Trots om Nederlander te zijn”

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 september 2022 16:55 • Print artikel

Max Verstappen heeft vanmiddag voor de tweede keer op rij zijn thuis Grand Prix gewonnen. De Nederlandse Red Bull-coureur startte de 2022 Dutch Grand Prix vanaf pole position en kwam na 72 ronden hard racen ook weer als eerste over de eindstreep.

Max Verstappen

Het was een bewogen race waarin op strategisch vlak een hoop gebeurde: “Ja, het was niet gemakkelijk, we moesten echt de hele race pushen," zo vertelde de Nederlander bij de microfoon van David Coulthard. "Zeker met de SC en de VSC was het ook lastig om de juiste strategie te hebben kiezen, telkens was het een beetje gokken. Toen we op de softs reden ging alles weer super en hadden we hele goede snelheid.”

Tijdens de Safety Car-periode lagen de Mercedes-bolides van Lewis Hamilton en George Russell voor Verstappen omdat de Nederlander naar binnen dook. Eén ronde later werd George Russell naar binnen gehaald en kwam Hamilton er alleen voor te staan. Hier was hij overduidelijk niet over te spreken, maar voor Verstappen kwam dit mooi uit: “Voor de Safety Car dacht ik dat alles wel goed zou komen op de harde band. We waren wel ietsje langzamer, maar we hadden het vol kunnen houden tot het einde. Toen kwam natuurlijk de Safety Car en toen dacht ik dat we het niet zouden halen met de twee Mercedessen achter me.”

“Toen de Safety Car weer naar binnen ging waren we bij de herstart heel goed weg en had ik een goede run naar de eerste bocht. We hebben de herstart heel goed getimed en toen kwamen we er voorbij. Het is geweldig om hier weer te kunnen winnen.”

Toen Verstappen over de eindstreep kwam werd hij feestelijk onthaald met vuurwerk, luide muziek, de controversiële oranje rook en natuurlijk veel gejuich. Ondanks dat we het niet vaak merken, doet dit toch wel iets met Verstappen: “Het blijft speciaal om je thuis Grand Prix te winnen. Ik heb er dit jaar harder voor moeten werken dan vorig jaar, maar ik ben super blij dat ik de Nederlandse Grand Prix weer heb gewonnen. Ik ben trots om Nederlander te zijn”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS