Formule 1

Max Verstappen doet meer tijdens de testdag dan gepland was: "Ik denk dat als..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 mei 2018 06:06 • Print artikel

Max Verstappen kan met een goed gevoel uit Barcelona weggaan. De Formule 1-coureur behaalde zijn eerste podium plek van het jaar en tijdens de eerste testdag op het circuit zette hij de snelste tijd neer met 1.17,528. Daarmee was de Nederlander drie tienden sneller dan zijn voormalig teamgenoot Carlos Sainz.

Max Verstappen

“Vandaag ging het om het verkrijgen van meer data en begrip over de auto en de banden”, zegt Verstappen na afloop van de test tegen The Checkered Flag. “En we hebben meer van het programma afgerond dan we hadden gepland, dus ging het erg goed. We deden veel ronden en ik denk dat als dit dag 1 van de wintertest was geweest, dan had ik het gevoeld. Maar het was vandaag geen probleem en fysiek ging alles goed.”

De volgende stop voor Max Verstappen is Circuitpark Zandvoort. Daar komt de Limburger samen met Daniel Ricciardo en David Coulthard in actie met drie Red Bulls.

“Dat is mijn test voor nu”, zegt de Red Bull-coureur. “De volgende stop voor mij is aankomende zondag Zandvoort, waar Daniel, ik en David Coulthard wat showcarruns gaan doen en ik hoop dat we alle fans een echt goede show kunnen gaan geven.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS