Formule 1

Max Verstappen de jongste wereldkampioen ooit? Sebastian Vettel maalt er niet om als hij dat kwijtraakt

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 april 2020 07:05 • Print artikel

Sebastian Vettel is nog altijd de jongste wereldkampioen aller tijden. Max Verstappen wil dat record graag van de Duitser afnemen. De Red Bull-coureur moet snel zijn, want volgend seizoen krijgt hij zijn laatste kans om dit doel te bereiken. De F1-coureur van Ferrari ligt er niet wakker van, mocht Verstappen de titel van jongste kampioen van hem overnemen.

Max Verstappen Nr1 Red Bull Honda

“Ik denk dat de jongste niet veel uitmaakt”, zegt Sebastian Vettel in een video van Ferrari. “Ik denk dat het winnen van de wereldtitel het ding is dat ik altijd wilde bereiken.”

Verder zegt de viervoudig wereldkampioen meer over zijn beleving van het racen in een Formule 1-auto. “Ik hou van de sensatie in de auto”, zegt de Heppenheimer. “Ik heb veel dingen uitgeprobeerd maar ik heb nog niets gevonden wat me zoveel geeft als een helm opzetten, in de auto stappen en proberen om bovenaan te eindigen. Het rijden in een Formule 1-auto voelt als iets wat je direct opnieuw wilt doen. Ik ben er niet zeker van of ik lach, maar ik heb het gevoel dat ik lach als ik in de auto race.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS