Formule 1

Max Verstappen: "De auto kwam ineens tot leven"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 december 2019 05:18 • Print artikel

Max Verstappen blikte voorafgaand aan het FIA Prize Giving gala in Parijs terug op zijn jaar in het Formule 1-wereldkampioenschap 2019. Ook kwam de race in Oostenrijk aan bod, waar Verstappen met een ultieme actie op Charles Leclerc de zege wegkaapte. Deze zege ziet Verstappen dan ook als zijn mooiste van het jaar. “Gezien alle omstandigheden was Oostenrijk de beste overwinning. Het is een thuisrace voor het team, het was de eerste overwinning voor Honda in het V6-tijdperk en met zoveel Nederlandse fans op de tribune was het nog iets specialer, vergeleken met de andere overwinningen.”

Max Verstappen en oranjefans


“We hadden daarvoor wat lastige races en we waren niet competitief genoeg. Maar in Oostenrijk brachten we wat updates op de auto en die leken veel beter te werken. Daarnaast maakten we de juiste compromissen met de auto voor de race en de auto kwam tijdens de race opeens tot leven. Het was evengoed erg onverwacht. Voor het team was het een motivatieboost en in het bijzonder voor Honda na al hun moeilijke jaren sinds hun terugkeer in de Formule 1. Er zat dus ook wat opluchting in de overwinning.”

“Ik denk dat het in het algemeen een erg constant seizoen was en we hadden opnieuw goede resultaten. Het begin van het seizoen was lastig. We konden niet om de overwinning meedoen, dus het draaide er om zo consistent mogelijk te zijn. Maar voor mij is dat een natuurlijk proces, aangezien ik meer en meer ervaring krijg. Dat helpt je om constantere prestaties neer te zetten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS