Formule 1

Max Verstappen complimenteert Mercedes: "Ze zijn zo dominant geweest dat ze het volledig verdienen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 november 2020 20:34

ISTANBOEL - Max Verstappen kon Red Bull Racing geen mooi cadeau geven tijdens de 300 Grand Prix van het team uit Milton Keynes. Verstappen, die sterk reed tijdens de vrije trainingen van de GP van Turkije kon in de race door fout van het team met de afstelling van de vleugels geen potten breken. Bovendien won Lewis Hamilton de wedstrijd op Istanbul Park en pakte de Brit ook nog eens de zevende wereldtitel in de Formule 1.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


De 23-jarige Nederlander had de kans om de jongste F1-wereldkampioen aller tijden te worden, maar dat mislukte door de dominantie van Hamilton. De Mercedes-rijder heeft de laatste vier titels gewonnen en zes van de laatste zeven, waardoor Verstappen inmiddels maar al te bekend is met het scenario dat de 35-jarige Brit aan het einde van het seizoen de ultieme prijs pakt.

De Red Bull-coureur eindigde zondag in Turkije als zesde, ondanks een indrukwekkend tempo gedurende het weekeinde in Istanbul, nadat hij een enorme spin had gemaakt die hem dwong nieuwe banden te gaan halen. De Nederlander leek eerder er de meeste kans op te maken om Racing Point-duo Lance Stroll en Sergio Pérez de overwinning te ontzeggen, maar na een meesterlijke rit van Hamilton in uitdagende omstandigheden bleef Verstappen uiteindelijk 30 seconden verwijderd van de tweede plaats van Pérez en nummer drie Sebastian Vettel van Ferrari.

Verstappen kon Hamilton alleen maar feliciteren met het feit dat hij de zeven titels van Michael Schumacher heeft weten te evenaren met wat zijn tiende overwinning in veertien races in 2020. "Het was vrij duidelijk dat hij zou gaan winnen, maar het is ongelooflijk", vertelde Verstappen tegen Sky Sports F1 na de race. "Hij reed een zeer sterke race en ja, hij is nu denk ik de grootste coureur in de Formule 1-geschiedenis, in ieder geval voor wat betreft de statistieken. Een geweldig resultaat ook voor het hele team, ze zijn zo dominant geweest dat ze het volledig verdienen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS