Formule 1

Max Verstappen, Charles Leclerc en Lando Norris doen het, maar Jacques Villeneuve kraakt esports toch af: "Het is geen sport"

Uitgegeven door Peter Vader • 7 april 2020 10:03 • Print artikel

Virtueel racen is een veel beoefende vorm van autoracen. Al op jonge leeftijd beginnen kinderen ermee op de laptop achter de keukentafel, ze willen tenslotte allemaal F1-wereldkampioen worden. Het virtueel racen gaat inderdaad erg ver. Van het computerspelletje naar de F1 simulator is een grote stap, alle F1-teams oefenen in de simulator. Kennelijk voegt het toch echt wat toe aan de werkelijkheid, anders zou het niet op zo’n grote schaal worden beoefend. En onder de naam esports neemt het aantal virtuele races op een hoog niveau sterk toe. Bovendien met aansprekende namen als Max Verstappen, Charles Leclerc en Lando Norris.

Max Verstappen esports sim racen

Toch is niet iedereen overtuigd van het virtueel racen. Tenslotte hielp Villeneuve degenen die denken dat virtueel racen een haalbaar alternatief is voor echt autoracen even uit de droom: ”Het is geen sport, het zijn videogames”, zei de 48-jarige Canadees tegen Canal plus.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS