Formule 1

Max Verstappen blijft ook bij winst kritisch op zichzelf: "Het is ook goed om fouten te maken, omdat.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 februari 2020 05:07 • Print artikel

Max Verstappen heeft in het verleden vaak reacties gekregen op zijn agressieve rijstijl. Op het moment als er een incident in de Formule 1 was, waarbij de Nederlander betrokken was, waren er criticasters. Verstappen haalt echter zelf zijn schouders op en zegt dat je vooral van je fouten moet leren.

Max Verstappen

“Soms moet je agressief rijden en soms niet, fouten maken gebeurd”, zei Verstappen daarover tegen Auto Zeitung. “Als je dat niet wilt hebben, kun je beter een robot in de auto zetten. Maar het is ook goed om fouten te maken, omdat dat de enige manier is om te leren. Mensen zeggen vaak ‘niet doen’ tegen zichzelf, maar je kunt dat niet voorkomen. Vooral in een raceauto op de limiet, is het makkelijk om fouten te maken, het belangrijkste is om er altijd van te leren.”

De Red Bull-coureur is in het afgelopen jaar consistenter geworden en de fouten zijn tot een minimum beperkt. Toch ziet de Limburger nog ruimte om verder te groeien. “Ik heb mij in al mijn vijf Formule 1-seizoenen tot nu toe verbeterd”, legde Verstappen uit. “Zelfs een overwinning is niet goed genoeg voor mij, er is bij winst altijd ruimte om te verbeteren. Sommige mensen vieren een overwinning alsof alles perfect ging, maar dan maak ik me nog steeds zorgen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS